Càpsula de Memòria

Càpsules emmagatzemades
210

A Eternik, no només volem recopilar el patrimoni immaterial. En el transcurs de la nostra vida, allò que ens envolta i que fem anar, proporciona una valuosa informació per tal de poder ser recordats en un futur.

Les Càpsules de Memòria són caixes de llauna equipades amb una clau.
T’agradaria posar en una caixa, objectes, escrits, fotografies, material que et defineixi com a persona o un missatge a les generacions futures?

Fes-te etern o eterna, envia la teva empremta al futur.

Demana un recipient, diposita les coses que més et defineixen. Escull el període de preservació, decideix si vols que sigui públic o privat, i a qui vols que sigui lliurada un cop transcorregut el temps.

També pots escollir l’opció de recuperar-la quan vulguis i de participar dipositant part del teu ADN, com per exemple una mostra de les teves ungles i cabells amb folíol.

La teva caixa estarà totalment tancada, inaccessible i custodiada en un lloc segur. Podràs conèixer sempre el seu estat i rebràs un token o codi únic d’autorització per fer qualsevol operació amb la teva càpsula de memòria.

Podràs escollir que la teva caixa sigui utilitzada per investigacions ètiques, o bé per ser emmagatzemada en un lloc segur i assegurar-te’n de què arriba a la propietat desitjada.

Tens fills, néts?, Tens besnéts? Deixa’ls cartes, missatges, fotos, pendrives, objectes per quan siguin grans, o envia missatges als amics o al teu jo del futur.

Per aconseguir o regalar una càpsula del temps és molt fàcil.

Respon el qüestionari, selecciona les diferents opcions i els nivells de privacitat i seguretat i rebràs a casa el recipient.

Omple’l seguint les instruccions i ens el tornes a enviar. Et donarem el codi d’autentificació i de seguiment d’estat. Participa en aquest repte! Estem segurs que serà útil pel futur.

Preguntes freqüents

El recipient de BancMemòria s’emmagatzemarà en un espai sense llum, segur i sota terra. Pots posar objectes i materials que amb el pas del temps no es deteriorin. Ara bé, no pots posar líquids, líquids inflamables, ni material orgànic que no estigui autoritzat en el formulari.

Sí, acceptem tot tipus de monedes. Al cap i a la fi quan entren a la caixa són paper i metall. També hi pots dipositar moneda electrònica amb una bitlletera o una cartera QR de paper. 

Si vols afegir una mostra d’ADN autoritzat, ho has d’indicar al formulari. T’enviarem unes bossetes especials per emmagatzemar ungles i cabells. Per ser vàlids, els cabells han de tenir folículs.
El folícul és aquella espècie de papila que queda al pel un cop s’arrenca. Segueix si us plau les instruccions correctes per dipositar el material d’ADN. 

El lloc on s’emmagatzemen els recipients de memòria és totalment secret i segur.

Les caixes van marcades amb un número de sèrie per poder-les identificar i apilades una damunt de l’altra en una sala subterrània tancada amb clau digital. 

Si transcorregut el temps, ningú les reclama, BancMemòria es reserva el dret de continuar emmagatzemant-les.

Treballem perquè només les persones responsables del projecte tinguin accés als recipients. Cada setmana es fa una valoració de l’estat exterior.

Tot dependrà dels permisos que hagis marcat. Si només tu tens accés al material interior, ni BancMemòria ni cap empresa externa podrà accedir a aquell material. Si autoritzes que BancMemòria gestioni els recipients i la informació, només aquelles entitats que acreditin treballs i estudis ètics podran accedir al contingut.

No, el recipient i el material continua essent teu. Nosaltres només el custodiem i si a més, ens hi dónes accés, només farem anar el material per estudi, mai ens el quedarem.

Si transcorregut el temps, el recipient no arriba al destinatari i tu segueixes viu o viva, et contactarem. Si ningú respon, la propietat passarà a la persona que hagis designat com a receptora, i si no és el cas, quedarà a BancMemòria.

Fins al moment només té una finalitat d’emmagatzematge i preservació.

Et donem un codi NFT de propietat inalterable i únic que identifica el teu recipient. Amb aquest codi pots fer totes les gestions que tinguis contractades o contractar-ne de noves.

T’ho comunicarem amb antelació i tu podràs decidir si recuperes el material o segueixes amb la nova gestió.

Hi puc posar informació de valor o objectes de valor?

Sí, però et recomanem que el valor que hi dipositius sigui sentimental, i que els objectes, més que tenir valor físic, han de tenir un valor que ajudi a reconèixer. En definitiva és més valuós un escrit o reflexió, que no pas un anell o polsera.

PRESÈNCIA ALS MITJANS

Logo_tv3x
1200px-Catalunya_Ràdio.svg
1200px-TVE.svg
diari-ARA-logo
Segre_logo.svg
logo-elpuntavui-4

HEM TREBALLAT PER

error: Contenido protegido